De ce sa alegem jucarii din lemn natural?

01.01.2015

Beneficii pentru mediul inconjurator:
Pentru ca tinem la mediul inconjurator si la siguranta copiilor nostri. Jucariile pentru copii trebuie sa fie sigure si de asemenea sa incercam sa ne protejam planeta. Materialul din care sunt realizate aceste jucarii este natural (lemn, bumbac, cauciuc natural), biodegradabil, reciclabil si/sau realizat din lemn reciclat.

Jucariile sunt realizate din lemn precum si din fibre naturale si organice precum lana sau bumbac sau sunt fabricate din cauciuc natural 100%, biodegradabil, ignifug si non toxic. Vopselele si lacurile folosite sunt ecologice. Cauciucul natural are proprietatea ca nu se sfasie in bucati mici cand copii “trag” de jucarii, ne-existand astfel riscul ca micutii sa inghita bucati mici de jucarii.

Facand cadou copiilor jucarii din lemn nu numai ca nu contribuiti la distrugerea mediului inconjurator dar si protejati viitorul copiilor.

Beneficii pentru dezvoltare:
Jucariile moderne sunt create pentru a amuza si pentru a distrage copii si sunt de prea multe ori mult prea zgomotoase sau stimulante. Jucaria din lemn tinde sa inspire partea creativa si imaginatia in timp ce copilul se joaca.

Jucariile de lemn permit copiilor sa se angajeze in jocuri semnificative, sa isi dezvolte abilitatile cognitive si de rezolvare a problemelor care ii vor ajuta tot restul vietii. Textura naturala a jucariei din lemn stimuleaza simturile copilului deoarece invita copiii la atingere, simt si sa exploreze.

Jucariile educationale sunt un instrument importat in dezvoltarea unui copil. Multe jucarii educationale construiesc o gandire critica laterala, ajuta la dezvoltarea abilitatilor de rezolvare a problemelor si a unor abilitati motorii fine.

Mediul inconjucator al unui copil ce foloseste jucarii din lemn este linistit, calm si mai frumos decat o camera plina de jucarii de plastic ce sunt actionate de baterii.

Beneficii pentru siguranta si sanatate:
Jucariile din lemn sunt o alternativa naturala mult mai sigura decat jucariile din plastic pentru ca nu contin nivele ridicate de chimicale si toxine. Aceasta este o particularitate importanta mai ales pentru cei mici care au tendinta sa “muste” din toate jucariile.

Jucariile traditionale sunt realizate din materiale naturale, unele fiind realizate chiar de mesteri sau de artizani si sunt inspirate din viata de zi cu zi.

Jucariile din lemn au finisaje din vopseluri ce sunt non-toxice, pe baza de uleiuri naturale sau ceara de albine.

Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro - Linie telefonica la tarif normal: 021-9551.