De ce sunt copii fascinati de joc?

02.02.2015

Copii trebuie viseze, sa impleteasca lumea realului cu imaginatia, pentru ca mai tarziu sa se adapteze mai bine realitatii. Copii traiesc bucuria jocului, ei redescopera de fiecare data placerea de a se juca; trebuie doar sa priviti cu cata pasiune inventeaza locuri si personaje cu ajutorul jucariilor si a obiectelor din jurul lor. Bucuria jocului nu depinde de pretul acelei jucarii ci de imaginatia si aptitudinile copilului.

Copii nu trebuie sa primeasca cadouri extravagante ca sa isi poata crea o lume a lor, plina de viata si de bucurie: Cu o foarfeca si o bucata de material, copilul poate crea hainute pentru jucarii. Cu un creion si o foaie de hartie copilul poate ajunge intr-un mod imaginar in orice colt al lumii.

Insa, la un moment dat, copilul se plictiseste, multi parinti nu inteleg, de ce cadourile copiilor stau intr-un cos desi sunt practic nefolosite. De ce se intampla asta? De cele mai multe ori, copilul isi pierde repede interesul pentru ca jucaria desi pare complexa, nu are decat o singura functie sau cateva si nu ii mai incita imaginatia sau nu ii mai solicita aptitudinile.

Asadar, nu trebuie sa va grabiti sa faceti cadou copilului dumneavoastra jucarii multe si complicate, care sa fie apoi uitate intr-un colt, stricate si aruncate!

Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro - Linie telefonica la tarif normal: 021-9551.